Ukrudtsmaskinen Weed Fighter

Efter omfattende udviklings- og testarbejder, hvor vi i første fase fokuserede på udvikling af metoden, er vi nu kommet langt i med at udvikle maskinen der kan arbejde med metoden. Efter en række testmaskiner byggede vi i 2019 den første egentlige prototype.

Prototype 1 har givet os en række værdifulde erfaringer, sådan at vi nu har et rigtigt godt grundlag for udviklingen af prototype 2, der forventes at kunne bruges som skabelon for de første salgsmaskiner.

De første rigtige maskiner kører nu flere steder i jyske kommuner, og der er forsøg igang med at udvikle en maskine til jordbrugserhvervet. Læs mere på weedfighters hjemmeside (åbner i et nyt vindue)

16 måneder efter behandling med gasbrænder
16 måneder efter behandling med gasbrænder
16 måneder efter behandling med weed fighter
16 måneder efter behandling med weed fighter

Fantastiske resultater

Effekten af en behandling med weed fighter er intet mindre end fantastisk. Selv genstridig ukrudt dør efter kort tid og har lang tid om at komme igen. Billederne her viser hvor stor effekt weed fighter har 16 måneder efter behandlingen sammenlignet med en gasbrænders effekt. Der har ingen behandling været i mellemtiden.

Billederne taler for sig selv, man kan hurtigt se effekten og begynde at regne på besparelsen.

Prototyperne

Prototype 1 og 2 består af 2 sektioner á 40 cm. Ved hjælp af disse 40 centimeters sektioner kan vi på en enkel måde udvikle maskiner på henholdsvis 40, 80 og 120 cm bredde. Ligeledes kan brugeren skifte mellem én og flere sektioner afhængigt af bredden på det areal der skal behandles for ukrudt. Det sparer megen energi, da ukrudtet ofte kun står i striber.

Prototype 1 havde kun lille effekt, og skulle især vise om vi havde den rigtige metode til at producere damp. Da vi nu har det klarlagt, bygger vi prototype 2 med fuld effekt på dampen. Samtidig arbejder vi med at koble mikrobølger på.

Vores maskiner kommer i to udgaver: med og uden mikrobølger. Desuden kommer maskinerne uden mikrobølger med forskellig effekt til små og store arealer, hvor man typisk har forskellig fremkørselshastighed.

Til private og erhverv

Til private satser vi i første omgang på at udvikle udlejningsmaskiner, samt at gøre det nemt for entreprenører at tilbyde ukrudtsbekæmpelse med vores maskiner.

Vores maskiner kan bekæmpe ukrudt alle de steder, hvor bevoksningen skal fjernes helt.

Teknologi

Vores teknologi bygger på kombinationsbehandling med opvarmning med damp. Opvarmningen gør at vi kan opnå mikrobølgernes gode effekt, og samtidig behandle mange kvadratmeter pr. time, selvom den mængde mikrobølgeenergi vi anvender er så lille, at mikrobølgerne alene kun klarer få kvadratmeter i timen.

Weed Fighter har opnået patent i Danmark med denne teknologi, og har søgt patent i flere verdensdele, med prioritet i den danske patentansøgning.

Artlinco_logo_indsigt_innovation_implementering1[1]

Artlinco

  • Er et udviklingshus, bestående af ingeniører og designere
  • Udvikler, produkter, services og budskaber
  • Har eksisteret i 20 år
  • Har godt 10 ansatte

Læs mere om Artlinco på deres hjemmeside: https://artlinco.com/

logo_YMS-sort1[1]

Yding Smedie & Maskiner

  • Har i næsten 25 år solgt og serviceret maskiner til jordbrug
  • Fremstiller specialmaskiner til jordbrug og industri
  • Har ca. 50 ansatte og 25 servicebiler
  • Kan fremstille, sælge, montere, og servicere vores maskiner

Læs mere om Yding Smedie & Maskiner her: http://www.ysm.dk/

logo-højkant-sort

Vil du høre mere?