Det kan du gøre ved plast forurening

2018-08-24 07:55
Hvert år ender 8 millioner tons plastik i havet. Noget bliver dumpet med vilje. Noget blæser ud over stranden, eller det blæser ud i vandløb og løber med ud i havet. En del kommer ud via rengvandsriste og ikke mindst kloak.

Større stykker plastik tager hvert år langsomt livet af mange havdyr.

Al plast nedbrydes med tiden til mikroplast.

Vi bidrager alle til forureningen. Det skal vi lave om på!

Set fra et ressourcemæssigt synspunkt kan produkter af genbrugsplast være gode. Men de ændrer kun meget lidt i forhold til forurening. - Dels fordi der altid vil være plast der havner i havet ved uheld, dels fordi vi jo også udleder meget mikroplast fra de plejeprodukter, det tøj og de rengøringsklude vi bruger.

Det du kan gøre er:
 
A) Vær med til at udbrede brugen af komposterbart plast, der lidt kan sammenlignes med en bananskræl: Den gør jobbet som emballage når den skal, hvorefter den komposterer og indgår i naturens kredsløb igen.

B) Brug plejeprodukter, rengøringsklude og tøj uden mikroplast.

Fremtidens Miljø ønsker at udbrede kendskabet til, og samle viden om brugeroplevelserne ved produkter der enten slet ikke indeholder plast, eller kun indeholder komposterbart plast. Du kan være med til dette ved at købe en af belønningerne på den kampagne Fremtidens Miljø har på Coop Crowdfunding frem til 31. august.

Se kampagnen her: https://crowdfunding.coop.dk/project/381

Tag på plastik safari i havet: https://www.youtube.com/watch?v=ArYLGNe-jCA

Se hvad der sker når plast havner i havet, klik her: https://youtu.be/5gaWh46YRow
 

Fremtidens Miljø A/S | Egebjergvej 51 | 8751 Gedved

Tilmeld nyhedsbrev: klik her 
Se vores facebookside her